Nieuws/Financieel
3526897
Financieel

'Boeing onder druk om veiligheid 787-fabriek'

Chicago - Boeing wordt door de Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA strenger gecontroleerd na klachten over de veiligheid in een van de fabrieken van de vliegtuigbouwer. Dat schrijft de Amerikaanse krant The New York Times. Werknemers van een fabriek in North Charleston in de staat South Carolina hadden geklaagd. Daar bouwt Boeing de 787 Dreamliner.

Sinds september zijn er in die fabriek al drie onderzoeken geweest, blijkt uit emails waar The New York Times over beschikt. Daarnaast onderzoekt de FAA een claim dat een van de werknemers onder druk zou zijn gezet om te tekenen voor de luchtwaardigheid van een toestel. De krant schreef vorige maand dat de fabriek in North Charleston problemen heeft met de productie en het toezicht waardoor de veiligheid van de geproduceerde toestellen in gevaar zou komen.

Volgens een woordvoerder van Boeing is daar door strenge controles van het bedrijf zelf en de FAA, geen sprake van. ,,Al onze vliegtuigen worden meerdere keren gecontroleerd en aan testvluchten onderworpen.''