Nieuws/Financieel
3544796
Financieel

Kooivechter splijt whiskymarkt open

Conor McGregor vanuit de ring de whiskey-handel in.

Conor McGregor vanuit de ring de whiskey-handel in.

De Ierse kooivechter Conor McGregor gaat het gevecht aan met hedgefonds Elliott in de grote whiskymarkt.

Conor McGregor vanuit de ring de whiskey-handel in.

Conor McGregor vanuit de ring de whiskey-handel in.

Elliott heeft wereldwijd de naam confrontaties met bedrijven waarin het belegt, zoals recent AkzoNobel en Unilever, niet uit de weg te gaan.

Conor McGregor stapt met zijn lokale Ierse whisky op zere tenen van Paul Singers Elliott Management, dat via destilleerderij Pernod-Ricard een positie van $1,1 miljard in de Noord-Amerikaanse markt van Jameson-whisky bezit.

"Dit is nog maar het begin"

UFC-vechter McGregor, momenteel een van de meest spraakmakende atleten wereldwijd dankzij zijn finales voor een miljoenenpubliek, noemt de belegging in zijn eigen Ierse whisky „nog maar het begin”, aldus de 30-jarige tegenover de New York Post.

Eind vorig jaar kwam de Ier met zijn Proper No. Twelve op de markt, vernoemd naar zijn oude woonbuurt in Dublin. De verkopen, waarbij het bedrijf appelleert aan zijn stoere Ierse achtergrond, zijn in korte tijd enorm gestegen.

Jameson heeft echter nog altijd een marktaandeel van 70% in de hele whiskymarkt. McGregors bedrijf denkt met extra marketing en de kooivechter als boegbeeld dit jaar de nummers 2 en 3 in de markt van Ierse whiskey - met de extra e - te kunnen hebben geveld.

Wil je weten wat je als beleggers bij de huidige hectiek moet doen? Meld je dan aan voor het online seminar donderdagavond.