Nieuws/Financieel
3553251
Financieel

Miami krijgt parkeerplaats voor vliegende auto’s

Vliegende auto’s kunnen hier het dak op.

Vliegende auto’s kunnen hier het dak op.

Amsterdam - Ze bestaan nog niet, maar kunnen binnenkort wel parkeren in hartje Miami, Florida: een toren met luxe appartementen krijgt ruimte voor vliegende auto’s.

Vliegende auto’s kunnen hier het dak op.

Vliegende auto’s kunnen hier het dak op.

Het Paramount Miami World Center wordt toch al geen goedkope toren: een eenpersoonsflatje gaat er $750.000 kosten, een penthouse liefst $10 miljoen. „Bewoners hoeven straks niet meer door de lobby”, spiegelt projectontwikkelaar Daniel Kodsi toekomstige kopers voor. „Je wordt afgezet op het dak, en neemt zo een privélift naar je appartement.”

De ontwikkelaar heeft zich naar eigen zeggen laten inspireren door de tekenfilmserie The Jetsons, waarin vliegende auto’s al wel voorkomen. Op dit moment werken grote bedrijven als Boeing, Airbus en Uber aan de technologie. Wie een appartement in de nieuwe woontoren koopt en daar met een vliegende auto naartoe wil, moet niettemin een zakcentje achter de hand houden: de voertuigen gaan tussen de vier en zes ton kosten.

En als de vliegende auto’s lang op zich laten wachten, heeft Kodsi een oplossing: dan wordt de landingsplaats op het dak gewoon een zwembad. Waar de baantjestrekkers halsoverkop uit zullen moeten vluchten als een andere bewoner wil landen.