Nieuws/Financieel
3556229
Financieel

Brits pond zakt, geen zicht op Brexit-deal

Het Britse pond is een daling tegen de euro en dollar begonnen. Beleggers vrezen dat het niet tot een akkoord tussen de Conservatieven en Labour over de Brexit kan komen.

Het pond kostte dinsdag $1,30002 na een daling met nog eens 0,6%. Daarmee komt een einde aan de rally sinds maart van de munt tegen de euro en dollar toen het terugtrekkingsakkoord met de EU alsnog geregeld leek te worden.

Volgens de Britse zender ITV staan de gesprekken momenteel op knappen.

Dinsdagavond durfden veel betrokken politici uit beide kampen bij de BBC al geen hoop op verzoening over Brexit meer uit te spreken.

De Conservatieven en oppositiepartij Labour hebben dramatische lokale verkiezingen achter de rug. Beide partijen zochten samenwerking om een vorm van uittreding uit de Europese Unie te regelen.

In het Britse parlement strandden alle eerdere voorstellen van premier May, die nu een meerderheid zoekt voor het terugtrekkingsakkoord met de EU.

Door het uitstel van een Brexit-overeenkomst zijn de Britten gedwongen gewoon mee te doen aan de Europese Verkiezingen. De Britten krijgen tot 31 oktober de tijd om een ordelijk vertrek uit de EU te regelen.