Nieuws/Financieel
358499
Financieel

Bruna dieptepunt voorbij

HOUTEN (ANP) - Boekwinkelketen Bruna lijkt na enkele zware jaren waarin verlies op verlies werd gestapeld het dieptepunt achter zich te hebben gelaten. Volgens een woordvoerster van het concern zijn de prestaties dit jaar verbeterd en is er geen reden bezorgd te zijn over de toekomst van Bruna.

In de jaarrekening over 2016, waarover het Financieele Dagblad dinsdag publiceerde, meldt de keten wederom een verlies van circa 7 miljoen euro, net als een jaar eerder. Verder kreeg het van aandeelhouder ING extra krediet, waar overigens nog geen gebruik van is gemaakt. Ook dit jaar lukt het Bruna naar verwachting nog niet om zwarte cijfers te schrijven. Toch zijn de resultaten volgens de zegsvrouw verbeterd, geholpen door veranderingen in het assortiment en door uitbreiding van het winkelbestand.

Bruna staat sinds begin september onder leiding van George Steur. Bij zijn aanstelling beloofde hij de keten weerbaarder te maken en verder te laten groeien. Momenteel telt Bruna circa driehonderd winkels.