Financieel/Stan Huygens Journaal
3599068
Stan Huygens Journaal

Parc Broekhuizen in Leersum culinair centrum

Michelin sterren-unicum

Heinz Beck

Heinz Beck

Nooit eerder in de culinaire geschiedenis van ons land komen zoveel Michelin-sterren bij elkaar dan op het vierdaagse internationale Gourmet Festival Chefs at the Parc op landgoed Parc Broekhuizen in Leersum.

Heinz Beck

Heinz Beck

Topkoks met in totaal bijna 60 Michelin-sterren (!) delen vanaf volgende week vrijdag 24 mei tot en met maandag 27 mei hun kookkunsten. Goedkoop zijn de lunches en diners niet. Een 5-gangen lunch kost bij voorbeeld 170 euro, terwijl een 7-gangen diner inclusief wijnen 310 euro kost.

Jacob Jan Boerma

Jacob Jan Boerma

Initiatiefnemer is driesterren chef Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest (***) in Vaassen die mede de menukaart bepaalt van sterrenrestaurant Voltaire (*) op het prachtig gelegen landgoed.

Jan Hartwig

Jan Hartwig

Grote buitenlandse namen zijn onder anderen Jan Hartwig (Atelier***) uit München, Peter Knogl (Cheval Blanc***) uit Basel, Heinz Beck (La Pergola***) uit Rome.

Peter Knogl

Peter Knogl

Directeur Anita Bos en Jacob Jan Boerma: „Het is een unicum om zoveel vooraanstaande chefs te hebben. We openen ook nog een botanisch Experience Center. We zijn er trots op dat al die bevriende chefs naar Nederland komen.”