Nieuws/Financieel
3623736
Financieel

Groene koersborden bij opening Wall Street

New York - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten aan de nieuwe sessie begonnen, na de flinke minnen een dag eerder. De ontwikkelingen rond de Chinese telecomgigant Huawei blijven het sentiment beheersen. Automaker Tesla ging onderuit na een negatief analistenrapport.

De leidende Dow Jones-index noteerde kort na de openingsbel 0,6 procent hoger op 25.817 punten. De brede S&P 500 steeg 0,7 procent tot 2858 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,9 procent tot 7771 punten.

De VS kondigden aan restricties tegen Huawei met negentig dagen uit te stellen. Eerder zetten de Amerikanen het concern op een zwarte lijst wegens spionageverdenkingen, waarna onder andere Google en chipbedrijven lieten weten hun leveringen aan het bedrijf te staken. Chipfondsen als Intel, Qualcomm en Broadcom wonnen nu tot 2,3 procent. Ook Google-moeder Alphabet (plus 0,7 procent) stond op winst.

Tesla verloor in de openingsminuten bijna 3 procent. Volgens kenners van Morgan Stanley staat de automaker voor een gigantische koersval op het moment dat niet aan productiedoelen wordt voldaan en de kwestie rond de twitterberichten van topman Elon Musk niet tot een goed einde word gebracht.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo