Nieuws/Financieel
3626615
Financieel

’Facebook moet nieuwe topman aanstellen’

TORONTO - Facebook-baas Mark Zuckerberg doet er verstandig aan een nieuwe eindeverantwoordelijke aan te stellen bij de techreus. Dat zegt zijn voormalig beveiligingsdirecteur Alex Stamos, die vorig jaar bij Facebook vertrok.

Volgens Stamos, die sprak op een bijeenkomst in Toronto, is Zuckerberg het beste op zijn plek als hoofd van ontwikkeldivisie van Facebook.

Sinds het vertrek van Chris Cox, die de functie van hoofd productontwikkeling bekleedde, combineert Zuckerberg zijn leidinggevende rol met die van baas van de ontwikkeldivisie.

Te veel macht

Volgens Stamos heeft Zuckerberg te veel macht en zou een nieuwe eindverantwoordelijke ook meer werk kunnen maken van het veranderen van de bedrijfscultuur.

Facebook kampt al enige tijd met negatieve publiciteit sinds aan het licht kwam dat de Russen het sociale medium hadden gebruikt om de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden. Volgens Stamos zijn er voldoende legitieme redenen om Facebook op te splitsen. Het opbreken van Facebook lost volgens hem niet de onderliggende problemen op, zoals de verspreiding van nepnieuws of het manipuleren van systemen voor politieke doeleinden, zei hij.