Nieuws/Financieel
364293240
Financieel

Signify betaalt vrijwillig ingeleverd loon toch uit

Signify maakt beleggers blij.

Signify maakt beleggers blij.

Amsterdam - Medewerkers die vorig jaar vanwege de coronacrisis tijdelijk 20% minder zijn gaan werken bij verlichtingsproducent Signify krijgen het loon dat ze daarmee vrijwillig inleverden alsnog uitbetaald. Ook het ingetrokken dividend van €1,35 per aandeel voor aandeelhouders wordt toch uitgekeerd.

Signify maakt beleggers blij.

Signify maakt beleggers blij.

De resultaten over het afgelopen jaar waren ondanks de pandemie dusdanig sterk dat werknemers en aandeelhouders toch beloond konden worden.

Ook maakt het bedrijf bekend nog eens €350 miljoen aan schuld af te lossen, vanwege de ’robuste financiële prestaties’ over 2020, met een hoger dan verwachte marge en minder omzetverlies dan begroot.

Bestuurders

De commissarisen en hoge bestuurders bij het bedrijf, die vorig jaar tijdelijk een vijfde van hun loon inleverden, zonder minder uren te gaan werken, krijgen hun gemiste inkomsten niet uitbetaald. Degenen die aandelen in het eigen bedrijf bezitten, zagen op het nieuws hun belang woensdagochtend ruim 2% meer waard worden.

Hoewel 2020 minder slecht uitviel dan gedacht, ontkomt Signify toch niet aan ingrepen als gevolg van de coronacrisis. De markt die het voormalige Philips Lighting bedient, is door de pandemie de teruggevallen van een omzet van €70 miljard naar €60 miljard en zal nog jaren kwakkelen voordat die weer op het niveau van 2019 terugkeert. Daarom heeft het bedrijf aangekondigd te gaan snijden in functies in de centrale organisatie, wat een onbekend aantal banen moet kosten.