Nieuws/Financieel
36443508
Financieel

CPB ’zeer bezorgd’ over gevolgen coronacrisis

’Recessie vrijwel onvermijdelijk’

Den Haag - De coronacrisis gaat Nederland vrijwel zeker in een recessie storten. Hoelang en hoe diep die wordt, zal afhangen van hoelang het kabinet met maatregelen het dagelijks leven stil moet blijven leggen.

Dat zegt Pieter Hasekamp, directeur van het Centraal Planbureau (CPB). Dat presenteert donderdag nieuwe scenario’s over de economische gevolgen van de virusuitbraak. „We zijn nog aan het rekenen, maar een recessie is vrijwel onvermijdelijk”, zegt Hasekamp daarop vooruitlopend. „Ook al duurt het maar een aantal maanden, als het zo hard naar beneden gaat als nu schiet de economie al snel de min in.”

Hasekamp is te spreken over het economische steunpakket dat het kabinet in allerijl heeft opgetuigd, maar blijft ’zeer bezorgd’. „De volksgezondheid gaat op dit moment even boven alles. Maar het zou raar zijn als je je nu niet ook zorgen maakt over de economische gevolgen.”

In de podcast Kwestie van Centen schetst Martin Visser de mogelijke scenario’s mochten we in een recessie terechtkomen. Luister hier, hieronder of via je eigen podcast app.