Nieuws/Financieel
3662660
Financieel

Wall Street vlak in middaghandel

New York - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de handel nagenoeg vlak. Beleggers keerden terug na een extra lang weekend, maar deden het nog rustig aan. Ze hadden vooral oog voor de handelsperikelen tussen de Verenigde Staten en China. Techbedrijven lieten wel nog wat plussen zien.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) nagenoeg onveranderd op 25.591 punten. De breder samengestelde S&P 500 bewoog evenmin tot rond 2826 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,3 procent omhoog tot 7661 punten.

President Donald Trump zei tijdens zijn bezoek aan Japan dat zijn land nog niet bereid is om een handelsdeal met de Chinezen te sluiten. Volgens hem kunnen de onlangs opgevoerde invoertarieven op Chinese goederen nog verder omhoog. Hij houdt overigens wel vol dat een handelsakkoord nog altijd in zicht is.

Overnamenieuws

Automaker Fiat Chrysler won 7,5 procent. Het Italiaanse-Amerikaanse bedrijf stuurde een fusievoorstel naar zijn branchegenoot Renault. Het Franse autoconcern neemt waarschijnlijk volgende week een beslissing over het aanbod. Aandelen van Fiat Chrysler, dat ook in Italië een beursnotering heeft, zaten maandag al flink in de lift op de beurs in Milaan. In New York waren de beurzen toen gesloten vanwege Memorial Day.

Er werd ook gereageerd op overnamenieuws. De Amerikaanse betalingsdienstverlener Global Payments neemt zijn branchegenoot Total System Services over. De deal heeft een waarde van 21,5 miljard dollar en wordt volledig in aandelen afgehandeld. Het gaat om de derde megadeal in de betalingenbranche dit jaar. Global Payments zakte 2 procent terwijl Total System Services 5,7 procent steeg.

Privacykwesties

Verder lagen techreuzen Facebook, Google, Apple, Amazon, Microsoft en Twitter onder het vergrootglas. Bestuursleden moeten verantwoording afleggen aan het Canadese parlement over onder meer het verspreiden van nepnieuws op hun platforms en privacykwesties.

De euro was 1,1167 dollar waard tegenover 1,1193 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,2 procent meer op 59,35 dollar. Brentolie steeg 0,2 procent in waarde tot 70,24 dollar per vat.