Nieuws/Financieel
3668256
Financieel

Eigenaar Bild mogelijk van de beurs

Frankfurt - Het Duitse mediaconcern Axel Springer, uitgever van onder meer de kranten Bild en Die Welt, kan mogelijk verdwijnen van de aandelenbeurs. Het bedrijf bevestigde geruchten dat het met investeerder KKR en de oprichtersfamilie van Axel Springer praat over een bod om de onderneming privaat te maken.

In een verklaring wordt gesproken van een strategisch belang voor KKR, in een consortium met de familie Springer en topman Mathias Döpfner. Zij zouden samen alle aandelen in handen willen krijgen.

Naar verluidt kan binnen enkele weken al een concreet bod worden gedaan, aldus persbureau Bloomberg eerder. De meerderheid van de stukken is al in bezit van de Springer-stichting en leden van de familie Springer. De marktwaarde van het mediabedrijf ligt op circa 4,9 miljard euro. Het is overigens niet zeker dat er een transactie komt.

In het afgelopen jaar is de koers van het in 1946 in Hamburg opgerichte Axel Springer op de aandelenmarkt in Frankfurt flink gedaald, mede door tegenvallende resultaten.