Nieuws/Financieel
3685806
Financieel

Nieuwe Corendon-eigenaar timmert flink aan de weg

De Zweedse investeerder Triton, die Corendon overneemt, bestaat sinds 1997. De Triton-fondsen investeren in bedrijven in de industriële en zakelijke dienstverlening en in de consumenten- en gezondheidssector.

Het gaat vooral om middelgrote bedrijven die hun hoofdzetel hebben in Europa. De 38 bedrijven die Triton momenteel in de portefeuille heeft, hebben een gezamenlijke omzet van ongeveer 14,9 miljard euro en ongeveer 72.000 werknemers.

Triton neemt de activiteiten van Corendon over via zijn dochterbedrijf Sunweb Group, dat ook actief is op het gebied van toerisme. Eerder dit jaar werd Triton al meerderheidsaandeelhouder van Sunweb Group, dat vanuit zeven Europese landen opereert en een jaaromzet heeft van circa 600 miljoen euro.

Corendon en Sunweb gaan nu samen onder de vleugels van Triton. Er is een voorlopig contract getekend tussen Corendon en Triton. Definitieve overeenstemming is nog afhankelijk van toestemming van de Europese mededingingsautoriteit en het adviestraject van de ondernemingsraden van Corendon.