Nieuws/Financieel
3686583
Financieel

Beloofde koopkrachtstijging komt dichterbij

Werkgever trekt knip

AMSTERDAM - Werknemers in verschillende sectoren kunnen inmiddels rekenen op een flinke loonsverhoging. Werkgevers zijn eindelijk bereid de knip te trekken. De gemiddelde loonstijging lag afgelopen maand op circa 3 procent, het hoogste niveau in drie jaar, blijkt uit cijfers van werkgeversvereniging AWVN.

Werkgevers en vakbonden komen nader tot elkaar en sluiten weer meer cao’s af, waarbij ook hogere loonstijgingen worden afgesproken.

Verschillende bedrijven en sectoren lijken daarmee gehoor te geven aan meerdere oproepen vanuit de politiek om de lonen te verhogen.

Het kabinet heeft eerder dit jaar beloofd dat 96 procent van de Nederlanders erop vooruit gaat. Een deel van die koopkrachtstijging moet van de werkgevers komen via een forse loonsverhoging. De gemiddelde loonstijging is met ruim 3,1 procent het hoogst bij de overheid en in de zorg.

De koopkrachtbelofte van het kabinet staat onder druk doordat de btw en de energiebelasting zijn verhoogd. De gemiddelde prijsstijging is inmiddels 2,9 procent.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop