Nieuws/Financieel
373461932
Financieel

Beleggers in VS stappen uit Uber

New York - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag zonder grote uitslagen gesloten. Het optimisme over een aanstaande gedeeltelijke deal met China kreeg een tikje na berichten over mogelijk uitstel van de geplande ondertekening tot volgende maand december. Verder stond onder meer printer- en computerfabrikant HP Inc in de schijnwerpers op overnamenieuws.

De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde nagenoeg vlak op 27.492,56 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,1 procent tot 3076,78 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,3 procent tot 8410,63 punten.

HP Inc steeg flink na berichten dat kopieermachine- en printerfabrikant Xerox een overnamebod wil doen op het bedrijf, maar zag een deel van de koersstijging van bijna 20 procent verdampen na nieuws dat de geboden prijs lager is dan gehoopt. HP Inc won uiteindelijk 6,4 procent. Xerox steeg 3,6 procent.

Office Depot

Kantoorartikelenhandelaar Office Depot (plus 15,5 procent) meldde een lagere omzet met een stabiele nettowinst. Office Depot gaf verder aan haar bedrijfsstructuur onder te loep te nemen en daarbij het opzetten van een houdstermaatschappij te overwegen. Chipproducent Microchip Technology kwam met tegenvallende cijfers. De vooruitzichten van het bedrijf vielen zwakker uit dan analisten hadden verwacht en het aandeel ging 4,4 procent omlaag.

Cosmeticamaker Coty maakte een koerssprong van 13,6 procent na beter dan verwachte resultaten. Andere ondernemingen met resultaten waren onder meer zorgdienstverlener CVS Health, zorgverzekeraar Humana, fastfoodketen Wendy's, gouddelver Barrick Gold, pizzaketen Papa John's en Capri Holdings, het moederbedrijf van modemerken Michael Kors, Jimmy Choo en Versace. Nabeurs is het de beurt aan chipmaker Qualcomm en fitnesstrackerfabrikant Fitbit.

Uber

Taxibedrijf Uber stond onder druk nadat een lockupperiode afliep waardoor er extra aandelen werden verhandeld. Het aandeel zakte 3,9 procent. Facebook verloor 1,4 procent na een bericht dat aanklagers in de staat Californië zich verdiepen in het privacyschandaal rondom Cambridge Analytica.

De euro was 1,1069 dollar waard, tegen 1,1070 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent goedkoper op 56,49 dollar. Brentolie kostte 1,8 procent minder op 61,86 dollar.