Nieuws/Financieel
378914
Financieel

DPA kijkt naar nieuwe groeikansen

Het hoofdkantoor van DPA in Amsterdam

Het hoofdkantoor van DPA in Amsterdam

AMSTERDAM (AFN) - DPA Group blijft op zoek naar verdere groei. De detacheerder zag zijn omzet dankzij overnames in het eerste half jaar opnieuw flink stijgen en wil zijn positie verder versterken met investeringen in nieuwe vakgebieden.

Het hoofdkantoor van DPA in Amsterdam

Het hoofdkantoor van DPA in Amsterdam

DPA zette afgelopen halfjaar 63,5 miljoen euro om, bijna 17 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Op eigen kracht werd daarbij een plus van 4,7 procent gerealiseerd. De brutowinst ging omhoog van 13 miljoen naar 16 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg van 3 miljoen naar 5,1 miljoen euro.

DPA heeft vorige maand nog de krachten gebundeld met PeopleGroup, een aanbieder van interim- en consultancydiensten. Ook werd recent een meerderheidsbelang genomen in start-up Quantillion. DPA verwacht dat de materiële kosten die met dergelijke investeringen in verdere groei gemoeid zijn een drukkend effect zullen hebben op het resultaat in de tweede jaarhelft.

,,In de afgelopen periode hebben we verder gebouwd op onze strategie van autonome groei in combinatie met acquisities en samenwerkingsverbanden die in belangrijke mate bijdragen aan de toonaangevende positie van DPA in het veranderende landschap van de arbeidsmarkt'', verklaarde topman Eric Winter dinsdag. ,,Met een sterke stijging van zowel de omzet, de brutowinst als ebitda werpt dit duidelijk zijn vruchten af.''