Nieuws/Financieel
378916
Financieel

ING heeft vertrouwen in aandeel Sif

AMSTERDAM (AFN) - ING gaat funderingsspecialist Sif volgen met een koopadvies en een koersdoel van 17,75 euro. Volgens de bank biedt Sif aantrekkelijke groei voor investeerders en heeft het bedrijf goede vooruitzichten in de Europese offshorewindmolenindustrie.

ING wijst op de sterke marktpositie van Sif bij grote funderingen die gebruikt worden bij grote windmolens in dieper water. De producten van Sif zijn van goede kwaliteit en worden tijdig geleverd, wat twee cruciale voordelen zijn, aldus ING. Sif is bezig zijn productiecapaciteit flink uit te breiden.

De vooruitzichten bij wind voor Sif zijn gunstig vanwege het grote aantal offshore projecten in Europa, waardoor er voor Sif en zijn concurrenten voor langere tijd een grotere vraag zal zijn dan de bestaande capaciteit aankan, aldus ING. De vooruitzichten bij olie en gas zijn wat minder helder.

ING denkt verder dat de payout ratio voor het dividend van Sif de komende jaren zal stijgen, van 25 procent van de nettowinst over heel 2016 naar 32,5 procent over 2018. Dat kan nog stijgen naar 40 procent, denkt ING, omdat de kasstroom waarschijnlijk zeer gezond zal zijn.

Sif maakte in mei zijn debuut op de beurs in Amsterdam voor een prijs van 14 euro per aandeel. Het aandeel Sif noteerde maandag op 14,60 euro.