Nieuws/Financieel
380544
Financieel

Fries AppMachine verder met Amerikanen

Siebrand Dijkstra van AppMachine

Siebrand Dijkstra van AppMachine

Het Friese AppMachine is overgenomen door de aan de Nasdaq genoteerde Endurance Group. De sofwaremaker van oprichter Siebrand Dijkstra stelt hiermee de groei van dit platform met zelfbouw-apps wereldwijd te kunnen doorzetten binnen Endurance.

Siebrand Dijkstra van AppMachine

Siebrand Dijkstra van AppMachine

AppMachine biedt consumenten en bedrijven zonder programmeerkennis de mogelijkheid eigen apps als lego-blokken in elkaar te zetten.

Vorig jaar kreeg Dijkstra al eens €13,4 miljoen van Amerikaanse investeerders. Het totale overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Endurance had al 40% van de aandelen, en koopt nu de resterende 60% tegen $22,5 miljoen. Daarmee komt de waardering van het geheel op rond $38 miljoen.

Uitbreiding

AppMachine zal volgens een persbericht van dinsdag een 'integrale rol' spelen bij de uitbreiding van Endurance, het wordt in zijn veel grotere platform opgenomen. 

Volgens Michael Kesselmann van Endurance, dat bedrijven ondersteunt met software en 3800 medewerkers telt, kan AppMachine helpen om zijn hele portefeuille digitaal te vereenvoudigen.

De afgelopen anderhalf jaar hebben de bedrijven al samengewerkt aan projecten. AppMachine ontwikkelde voor kleinere bedrijven standaard software, waarmee zij ecommerce-activiteiten kunnen ontplooien en hun zichtbaarheid op sociale media vergroten.

Breder

AppMachine, opgericht in 2011 met activiteiten in tweehonderd landen, zal zich dankzij de overname veel breder kunnen ontwikkelen, aldus Dijkstra. Bij AppMachine werken dertig mensen.

Lees hier meer ondernemersnieuws