Nieuws/Financieel
384491
Financieel

Films stuwen resultaten Disney

BURBANK (AFN) - Walt Disney heeft vorig kwartaal zijn winst en omzet zien groeien. Het entertainmentconcern boekte vooral betere resultaten met films dan een jaar eerder. Daarnaast liep de inkomsten van zijn tv-zenders en pretparken licht op.

Disney zag zijn omzet vorig kwartaal, het derde van zijn gebroken boekjaar, met 9 procent stijgen naar 14,3 miljard dollar. De nettowinst liep met 5 procent op naar 2,6 miljard dollar. Gecorrigeerd voor eenmalige posten was de winst hoger dan analisten hadden voorspeld.

Filmafdeling Studio Entertainment bracht afgelopen kwartaal vijf belangrijke titels in roulatie, tegen vier in het tweede kwartaal van 2015. Daarbij deden vooral Captain America: Civil War en Finding Dory het goed. Samen met het aanhoudende succes van de nieuwste Star Wars op de markt voor thuisgebruik zorgde dit voor een omzetgroei van 40 procent. De operationele winst van de filmdivisie verbeterde met 62 procent.

Disney kondigde dinsdag ook een investering van 1 miljard dollar in videostreamingbedrijf BAMTech aan. Dat door Major League Baseball opgerichte bedrijf moet Disney helpen het streamingaanbod van sportzender ESPN te verbeteren. Disney krijgt een belang van 33 procent in het bedrijf, met de mogelijkheid om in de komende jaren een meerderheidsbelang op te bouwen.