Nieuws/Financieel
384502
Financieel

Wall Street schommelt rond recordstanden

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York toonden dinsdag per saldo nauwelijks beweging. De meeste graadmeters bereikten tussentijds met kleine winsten nieuwe records, maar die standen bleken uiteindelijk net niet houdbaar.

De Dow-Jonesindex sloot nagenoeg onveranderd op 18.533,05 punten. De S&P 500 eindigde ook vlak, op 2181,74 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,2 procent tot 5225,48 punten.

De S&P 500 bereikte in de ochtendhandel een tussentijds record van 2187,66 punten. De Nasdaq wist met 5238,54 punten de in juli 2015 bereikte vorige recordstand te passeren.

Randstad

Farmaceut Valeant werd 25 procent meer waard. Het bedrijf herhaalde zijn eerder afgegeven verwachtingen voor het hele jaar. Daarnaast werd bekend dat het Nederlandse biotechnologiebedrijf Pharming de Noord-Amerikaanse rechten op zijn middel Ruconest voor 125 miljoen euro terugkoopt van Valeant. Elders in de farmaciesector won Endo International ruim een vijfde na kwartaalcijfers die de verwachtingen van analisten overtroffen.

Het overnamebod van uitzender Randstad op zijn Amerikaanse branchegenoot Monster Worldwide werd zeer positief ontvangen op Wall Street. Beleggers joegen de koers van het moederbedrijf van Monsterboard op tot boven het bedrag van 3,40 dollar per stuk dat Randstad biedt. Monster steeg 26 procent naar 3,50 dollar, na een tussentijdse piek op 3,55 dollar.

Kwartaalcijfers

De Dow Jones werd met een winst van 1 procent aangevoerd door Walt Disney, dat na het slot op Wall Street zijn kwartaalresultaten presenteert. Caterpillar sloot de rij van dertig hoofdfondsen. De machinebouwer leverde 0,7 procent in.

Norwegian Cruise Line zag 12 procent van zijn beurswaarde verdampen, nadat de aanbieder van cruises zijn verwachtingen voor dit jaar had verlaagd. De reisorganisatie kampt met een mindere vraag naar reizen na de recente terreurdaden in onder meer Turkije, Parijs en Brussel.

Productieraming

Resolute Energy kreeg er 17 procent bij. Het energiebedrijf verhoogde zijn productieraming voor 2016 en gaf aan dat het zijn schuldenlast vorig kwartaal heeft verkleind.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,7 procent naar 42,74 dollar. De euro was met 1,1110 dollar evenveel waard als bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.