Nieuws/Financieel
384631
Financieel

FAMILIEZAKEN Frequin Producties

De videoproductiewereld ingerold

Amsterdam - Louis en Barbara Frequin hebben nooit bewust uitgesproken dat ze samen een bedrijf wilden beginnen. Toch runnen broer en zus al bijna tien jaar samen videoproductiebedrijf Frequin Producties. „We zijn er gewoon ingerold”, aldus Louis.

Dat hun vader Willibrord Frequin geen onbekende in de televisiewereld was, heeft zeker meegespeeld, geeft de Amsterdamse ondernemer toe. „Via onze vader begonnen we tijdens onze studietijd te filmen. Dat begon met kleine klusjes: feestjes, een evenementje..”

Online video was in opkomst en broer en zus vonden al snel een manier om in te spelen op de korte aandacht spanne van een online video kijker. Hun eerst verdiende geld werd direct in het bedrijf geïnvesteerd. Ze kochten een camera, montageset en camerabus en hadden snel hun eerste werknemer op de loonlijst. Ongemerkt was hun gezamenlijke bedrijf geboren.

De twee liften inmiddels niet meer mee op het succes van hun vader. „Ik word nu vaker aangesproken als ’het broertje van’ dan als ’het zoontje van’”, lacht Louis.

Frequin Producties groeit gestaag. Het bedrijf maakt videoproducties in opdracht van klanten als Heineken, RAI, KLM en de Amsterdam Fashion Week.

Broer en zus hebben een duidelijk rolverdeling binnen hun bedrijf. Barbara stuurt alle producties aan en Louis houdt zich bezig met de creatieve inhoud ervan. „Onze samenwerking verloopt heel natuurlijk”, aldus Louis. „We hebben de zaken ook goed verdeeld.”

Thuis werd er vroeger veel over werk gesproken, maar sinds alles ’gewoon goed loopt’ op kantoor is dat minder geworden. „Nu we door de jaren heen goede mensen om ons heen hebben verzameld, kunnen wij het werk meer loslaten.”