Nieuws/Financieel
384669
Financieel

Softwarebedrijf moet JBZ 1,5 miljoen betalen

DEN BOSCH - Het softwarebedrijf Alert moet het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch een schadevergoeding van 1,5 miljoen euro plus rente betalen. Dat oordeelde het gerechtshof in Den Bosch dinsdag. De schadevergoeding is voor het debacle rondom de mislukte invoering van het elektronisch patiëntendossier bij het ziekenhuis.

Naast de schadevergoeding moet het Nederlands / Portugese bedrijf Alert ook een bedrag van ruim 1 miljoen euro terugbetalen dat het eerder ten onrechte had ontvangen.

Beide partijen waren in 2008 met elkaar in zee gegaan voor de invoering van een elektronisch patiëntendossier en een ICT-systeem. Volgens het JBZ schoot Alert in de uitvoering ernstig tekort en werden deadlines niet gehaald. Ook voldeed de geleverde software niet.

Het ziekenhuis verbrak de samenwerking en stapte in 2011 naar de rechter. Die gaf het JBZ in eerste instantie grotendeels ongelijk, maar in hoger beroep is bepaald dat de ontbinding van de samenwerkingsovereenkomst wel terecht was.

De schade die het ziekenhuis heeft geleden door de mislukte invoering, bedraagt ruim 24 miljoen euro, werd vorig jaar al duidelijk.