Nieuws/Financieel
384716
Financieel

Strandtenten dupe inbrekersbende

Harold Tjepkema bekijkt zijn bewakingsbeelden en ziet de inbrekers.

Harold Tjepkema bekijkt zijn bewakingsbeelden en ziet de inbrekers.

Wassenaar - Drie hondsbrutale inbrekers hebben voor een domper gezorgd op het toch al niet optimale seizoen van de Wassenaarse strandtenten.

Harold Tjepkema bekijkt zijn bewakingsbeelden en ziet de inbrekers.

Harold Tjepkema bekijkt zijn bewakingsbeelden en ziet de inbrekers.

In de nacht van zondag op maandag braken de, volgens de camerabeelden, getinte mannen in bij twee van de vijf paviljoens. Enkele weken geleden was strandtent de Sport op het doorgaans zo rustige stuk Noordzeestrandal de dupe toen een peperduur koffiezetapparaat werd gestolen.

„Nee, het is niet de beste zomer die we zo beleven. In het begin hadden we veel gezeur met de gemeente Wassenaar over de contracten. Het weer werkt niet mee en dan nu ook nog dit”, verzucht Harold Tjepkema van de Golfslag op het Wassenaarseslag.

De ondernemer werd door zijn collega’s gewaarschuwd en zag bij binnenkomst in zijn paviljoen gisterenochtend in alle vroegte een totale chaos. „Iedere lade en ieder kastje was opengetrokken. Ze waren duidelijk op zoek naar contanten. Gelukkig is dat hier echt niet te vinden op zulke momenten.”

Ook weet de ondernemer dat de drie heren al eerder die avond bij de strandopgang waren gesignaleerd en daar ook nogal opvielen. „Ze hebben duidelijk vooronderzoek gedaan want wisten meteen waar ze heen moesten om de eerste camera, meteen bij de ingang, uit te schakelen.”

Bij de naastgelegen zaak de Zeester brachten de mannen ook een nachtelijk bezoek. Eigenaar Ed de Boer lag daar zelf te slapen en prijst zich nu gelukkig dat hij niet wakker werd. „Als ik nu op de beelden zie dat het drie van de hele grote mannen zijn weet ik niet wat ik had moeten doen”, verzucht De Boer.

Bij de Zeester wisten de inbrekers niet alleen een computer maar ook een geldlade en een geldtelmachine achterover te drukken.

Voor de ondernemers is de hoop nu gericht op een goed naseizoen. „Wij hopen hier nu allemaal dat de zon nog even goed gaat schijnen en we uiteindelijk dit seizoen met een positief gevoel afsluiten.”