Nieuws/Financieel
384733
Financieel

'Geruststellende resultaten Altice'

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Altice werden door analisten van Goldman Sachs bestempeld als geruststellend. Met name het beter dan verwachte bedrijfsresultaat van de kabelaar stemde de marktkenners tevreden. Altice wist daarbij ook de verwachtingen van ING te overtreffen.

Analisten van de Amerikaanse bank benadrukten verder het beter dan verwachte bedrijfsresultaat in Frankrijk waar het concern kampt met veel ,,promotionele intensiteit" in de concurrentieslag met onder mee Iliad en Bouygues Telecom. Ook het ,,robuuste" omzetcijfer, sterke operationele resultaten in de Verenigde Staten en kostenbesparingen in Portugal stemden de kenners van Goldman Sachs tevreden.

Volgens ING waren de resultaten in Frankrijk en de VS sterker dan waar rekening mee werd gehouden. Verder benadrukte ING dat Altice eerder is begonnen met zijn kostenbesparingsplan in Frankrijk, waarmee op jaarbasis 400 miljoen euro moet worden bespaard. Daarnaast moeten de sterke resultaten in de VS investeerders meer vertrouwen geven in het besparingsprogramma van Altice in het land.

Aandeel

Al met al denken de marktkenners van ING dat Altice een beter dan verwacht groeipotentieel heeft.

ING handhaafde zijn koop-advies op Altice met een koersdoel van 22 euro. Het aandeel Altice was dinsdag omstreeks 09.45 uur nog altijd veruit de sterkste stijger in de AEX-index met een koerswinst van 6,9 procent op 13,95 euro.