Nieuws/Financieel
384760
Financieel

'Focus op Altice en Randstad'

AMSTERDAM (AFN) - De aandacht van beleggers op de beurs in Amsterdam zal dinsdag vooral uitgaan naar de kwartaalresultaten van kabelaar Altice en de overname van Monster Worldwide door uitzender Randstad. De openingsindicatoren wijzen op een vrijwel vlak begin van de handel op Beursplein 5.

Altice heeft afgelopen kwartaal de omzet zien dalen. Betere resultaten in internationale markten waren niet voldoende om de dalende omzet in Frankrijk te compenseren. De totale omzet kwam uit op 5,8 miljard euro. Dat was 2,6 procent minder dan een jaar eerder. Altice hield vast aan zijn vooruitzichten voor het hele jaar. Het bedrijf verwacht op vergelijkbare basis een verbeterende trend in de omzet.

Randstad kondigde aan voor 429 miljoen dollar in contanten het Amerikaanse Monster Worldwide over te nemen. De branchegenoot is in meer dan veertig landen actief. Randstad ziet vooral Monsters technologische oplossingen voor het koppelen van werkzoekenden en werkgevers als welkome aanvulling aan de eigen organisatie. De deal zal naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar worden afgerond.

Van Lanschot

Verder werd bekend dat Van Lanschot de private bankactiviteiten van Staalbankiers overneemt van Achmea voor een initiële prijs van 16 miljoen euro.

Elders in Europa is er aandacht voor de resultaten van de Duitse herverzekeraar Munich Re en het Britse verzekeringsconcern Standard Life. Uit Duitsland kwamen cijfers over de handel. De Duitse export ging in juni met 0,3 procent omhoog op maandbasis.

Olie

De beurs in Amsterdam sloot maandag met een kleine winst. De AEX-index eindigde de handelsdag uiteindelijk 0,2 procent hoger op 449,07 punten. De MidKap steeg, mede door een sterke koerssprong van PostNL, 1,3 procent naar 634,81 punten. De graadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt wonnen tot 0,6 procent.

In New York waren kleine minnen te zien. De Dow-Jonesindex sloot met een verlies van 0,1 procent op 18.529,29 punten. De brede S&P 500 verloor ook 0,1 procent, tot 2180,89 punten. De Nasdaq liet een min van 0,2 procent noteren op een stand van 5213,14 punten.

De prijs van een vat Amerikaanse olie stond dinsdagochtend 0,7 procent lager op 42,75 dollar en Brent noteerde ook 0,7 procent lager, op 45,07 dollar. De euro werd voor 1,1075 dollar verhandeld, tegen 1,1076 dollar bij het slot van de Europese beurzen.