Nieuws/Financieel
389414282
Financieel

'Work-outketen F45 mikt op beursnotering'

Los Angeles - Work-outketen F45, die met acteur en filmproducent Mark Wahlberg een van zijn beroemdste klanten en investeerders weet, overweegt een beursnotering in de Verenigde Staten. Het van huis uit Australische bedrijf, dat inmiddels in Los Angeles is neergestreken, zou daarvoor een aanvraag hebben ingediend. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. De gang naar de beurs zou nog voor de zomer kunnen worden gemaakt.

De naam F45 is een combinatie van de term Functional Training en de duur van de work-outs van 45 minuten. De aanpak van de keten, die bekend staat om zijn interval- en circuittrainingen met hoge intensiteit, heeft meerdere beroemdheden en atleten verleid om te komen sporten. Naast Wahlberg zijn ook acteur Mario Lopez, basketbalsterren Dwayne Wade en Jimmy Butler en andere sporters als Calvin Johnson en Max Domi vaste klant.

Wahlberg nam vorig jaar een minderheidsbelang in F45 die aan de keten een prijskaartje hing van 450 miljoen dollar. In een maand tijd wist de onderneming al honderd nieuwe franchisenemers te strikken. Het bedrijf biedt zijn lespakket aan in minstens veertig landen, waaronder op verschillende universiteiten. Ook zou het bedrijf gesprekken voeren met het Amerikaanse leger over het lesaanbod.