Nieuws/Financieel

'Positief begin voor AEX'

De aandelenbeurs in Amsterdam begint donderdag waarschijnlijk met winst. Ook elders in Europa lijken de beurzen de winsten van een dag eerder verder uit te breiden. Beleggers trekken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street, waar de langverwachte belastingplannen van president Donald Trump positief werden ontvangen.

Op het Damrak staan de verzekeraars in de schijnwerpers. Analisten van Goldman Sachs zijn het volgen van NN Group gestart met een koopadvies, terwijl ASR een verkoopadvies kreeg. Het beleggingsadvies voor Aegon ging omlaag naar neutral met een koersdoel van 5,20 euro.

Air France-KLM liet weten dat toezichthouders in de Verenigde Staten en Brazilië akkoord zijn met de grote investeringen van Delta Air Lines en China Eastern in de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatgroep. Daardoor kunnen de samenwerkingspartners volgens de planning op 3 oktober een aandelenbelang van 10 procent nemen in Air France-KLM.

Nieuws

Ook Ryanair staat in het nieuws. De budgetmaatschappij misleidt volgens de Britse luchtvaartautoriteit klanten door vluchten te schrappen en gedupeerde passagiers onvoldoende alternatief te bieden.

De Europese beurzen sloten woensdag licht hoger. De AEX-index klom 0,5 procent tot 531,09 punten en de MidKap steeg 0,3 procent tot 814,42 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt wonnen tot 0,4 procent.

Cijfers

Op macro-economisch vlak worden cijfers gemeld over onder meer het economisch vertrouwen in de eurozone, de Duitse inflatie en de groei van de Amerikaanse economie.

Ook op Wall Street werden winsten geboekt. De Dow-Jonesindex kreeg er 0,3 procent bij op 22.340,71 punten. De bredere S&P 500 won 0,4 procent en technologiegraadmeter Nasdaq dikte 1,2 procent aan.

De euro was 1,1725 dollar waard, tegen 1,1745 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,2 procent in prijs tot 52,04 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent minder op 57,75 dollar per vat.