Nieuws/Financieel

‘Aantrekkende economie VS kan belegger dwars gaan zitten’

bloomberg

Terwijl de markten er nog steeds rekening mee houden dat de Federal Reserve geen haast zal maken met nieuwe rentestappen, kan een duidelijke verbetering van de Amerikaanse economie in de tweede helft van het jaar roet in het eten gaan gooien voor beleggers. Dat stelt Jeremy Lawson, hoofdeconoom van Standard Life Investment.

bloomberg

Lawson benadrukt dat de stress die de financiële markten aan het begin van het jaar in hun greep hielden grotendeels verdwenen is  en de S&P500 op een recordhoogte staat ondanks de schrik over het Britse vertrek uit de Europese Unie.

Hij wijst er verder op dat de economische activiteit en het sentiment in de VS is verbeterd, waardoor de kans op een recessie op korte termijn erg klein lijkt te zijn.

De opmars van de aandelenkoersen kan echter een halt worden toegeroepen als de Fed besluit om sneller dan verwacht een boodschap af te geven om een meer verkrappend monetair pad te gaan volgen als een verwachte verzwakking van de binnenlandse economie uitblijft en de gevolgen van de Brexit mee blijken te vallen, stelt Lawson.

Lees meer over