Nieuws/Financieel
394053
Financieel

'Omzet en winst bij KPN opnieuw omlaag'

AMSTERDAM (AFN) - De omzet en winstgevendheid van KPN staan naar verwachting nog steeds onder druk. Het telecombedrijf heeft zijn opbrengsten en bedrijfsresultaat afgelopen kwartaal verder zien dalen, voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het telecombedrijf woensdag publiceert.

De omzet ramen de marktvorsers in doorsnee op 1,7 miljard euro, wat neerkomt op een krimp op jaarbasis van 2,4 procent. Daarbij stonden de opbrengsten op de zakelijke markt nog altijd onder druk.

Het voor eenmalige posten aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) zakte naar schatting tot 584 miljoen euro, van 602 miljoen euro in het tweede kwartaal vorig jaar. De nettowinst zou daarbij zijn uitgekomen op 130 miljoen euro, tegen 160 miljoen euro een jaar eerder.

De dalende vraag uit de zakelijke markt speelt KPN al langer parten. In het eerste kwartaal zag het concern de omzet en winst mede hierdoor eveneens onderuit gaan. Analisten zeiden toen wel dat de bodem in het zakelijke segment bereikt leek en besparingen hun vruchten konden gaan afwerpen.

KPN zelf herhaalde bij bekendmaking van de eerstekwartaalcijfers de verwachting dat het resultaat op de zakelijke markt de komende tijd zal verbeteren. Een exacte voorspelling voor het moment waarop het onderdeel weer winstgevender wordt, wilde topman Eelco Blok evenwel niet geven.