Nieuws/Financieel
394097
Financieel

'Resultaten BinckBank beter dan verwacht'

AMSTERDAM (AFN) - BinckBank heeft in het tweede kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, dankzij de sterke toename van het handelsvolume van beleggers na het brexit-referendum. Dat stelden analisten van KBC Securities maandag. Het aangepast nettoresultaat van Binck kwam met een totaal van 7,7 miljoen euro een tiende hoger uit dan de kenners bij de Belgische zakenbank hadden voorzien.

In aanloop naar de Britse volksraadpleging zag Binck het aantal transacties van zijn klanten nog teruglopen, omdat beleggers een afwachtende houding aannamen. Toen de uitslag bekend werk kreeg de broker het echter heel erg druk door klanten die wilden handelen. Dit zorgde voor extra inkomsten.

De analisten vinden het dividend van Binck wel tegenvallen. Het interim dividend kwam uit op 0,04 euro tegen 0,14 euro per aandeel een jaar geleden. Ook de prestaties dochterbedrijf Alex Vermogensbeheer stelden KBC teleur. Alex wist geen positieve rendementen te behalen.

KBC houdt zijn advies voor Binck onveranderd op accumulate, met een koersdoel van 6,50 euro. Het aandeel van de broker koerste maandag na ruim een half uur handelen bijna 5 procent in de plus op 4,78 euro.