Nieuws/Financieel
394163
Financieel

Staking Air France gaat door

PARIJS - Het cabinepersoneel bij Air France zet de dreiging van een zesdaagse staking door. De luchtvaartmaatschappij waarschuwde gisteren voor problemen met vluchten vanaf woensdag.

Klanten van Air France krijgen de komende week een dag voor vertrek te horen of hun vlucht volgens plan vertrekt of is geannuleerd door de staking. Sommige vluchten vertrekken vermoedelijk met minder passagiers aan boord, omdat er te weinig cabinepersoneel aan het werk gaat. De staking begint woensdag en duurt tot en met 2 augustus.

Medewerkers van Air France zijn ontevreden over de kostenbesparingen die de Franse luchtvaartmaatschappij wil doorvoeren. De aankondiging werd begin juni al gedaan, zodat het management van Air France lang genoeg de tijd zou hebben om ’verantwoordelijke onderhandelingen’ aan te gaan over de plannen van de maatschappij.

Impact

Topman Frederic Gagey van Air France probeerde eind vorige week het personeel met een nieuw aanbod tevergeefs op andere gedachten te brengen.

Gagey gaf aan dat Air France momenteel de impact van een eventuele staking onderzoekt. Daarbij zal alles in het werk worden gesteld om de operationele gevolgen van de staking zo klein mogelijk te laten zijn. Over eventuele kosten door de werkonderbreking liet hij zich niet uit.