Nieuws/Financieel
394183
Financieel

’Economie Europa niet geraakt door Brexit’

CHENGDU - Er zijn vooralsnog geen signalen dat de economische groei in Europa wordt getroffen door het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Maar de risico’s van een Brexit kunnen de groei in Duitsland op termijn raken.

Dat zei Jens Weidmann, president van de Duitse Bundesbank, zondag op een bijeenkomst van de twintig grootse economische landen, de G20, die in China plaatsvond.

Weidmann rekent nog altijd op een groei van de wereldeconomie in 2016 en 2017. Hij waarschuwde echter dat regeringen de Brexit niet mogen gebruiken als excuus om zich niet aan begrotingsafspraken te houden.

Onderhandelingen

De Britse minister Philip Hammond van Financiën sprak op dezelfde bijeenkomst tegen journalisten zijn verwachting uit over rust op de markten die volgens hem eind dit jaar terugkeert als de onderhandelingsposities van Brussel en Londen over de voorwaarden van de Brexit duidelijk worden.

Wel waarschuwde hij voor een harde lijn van Europa, om de Britten te straffen voor de keuze om de EU te verlaten. ,,Als onze Europese partners positief over goede onderhandelingen staan, dan denk ik dat dit een geruststellend signaal afgeeft aan de zakenwereld en de internationale markten”, aldus Hammond.