Nieuws/Financieel
394772
Financieel

ABN AMRO verlaagt aandelenweging

Ben Steinebach

Ben Steinebach

ABN AMRO MeesPierson verlaagt de aandelenweging in de beleggingsportefeuille van licht overwogen naar neutraal, vanwege de recente stevige opmars van de koersen en de nog altijd hoge risico’s. Tevens gaat de private bank binnen de obligatieportefeuille meer in schulden van opkomende markten beleggen.

Ben Steinebach

Ben Steinebach

Ben Steinebach, hoofd Beleggingsstrategie van ABN AMRO MeesPierson, wijst erop dat de schade op de Europese aandelenmarkten na het Britse referendum erg is meegevallen. ,,Toch blijven de onzekerheden – en dus de risico’s – op financiële markten erg groot. Ook de rest van 2016 blijft de marktomgeving onrustig en daarom vinden we het raadzaam om onze beleggingsportefeuille defensiever te positioneren. Nu zijn we voldoende voorbereid op de onzekere stembusuitslagen in Italië, de Verenigde Staten en Duitsland in het laatste kwartaal van dit jaar, en op de onzekere onderhandelingen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk.”

Meer in defensieve aandelen

ABN AMRO MeesPierson kiest ook in de sectorvoorkeuren voor een defensiever beleid. Voor de industriële sector heeft de private bank een verlaging van neutraal naar onderwogen aangebracht. De sector consumptiegoederen is aangepast van neutraal naar overwogen. Steinebach: “Door deze aanpassingen wordt de aandelenportefeuille minder gevoelig voor een verwachte, licht verslechterde economie. Ook passen de nieuwe voorkeuren bij de defensievere positionering in ons beleggingsbeleid.”

Minder in grondstoffen

De bank verlaagt het belang in grondstoffen, maar blijft hierin overwogen. Deze beleggingscategorie is volgens haar minder aantrekkelijk bij toenemende economische en politieke onzekerheden, terwijl ook de prijsfluctuaties sterker toenemen. Volgens Steinebach passen ook de aanpassingen in deze beleggingscategorieën bij een defensievere beleggingsportefeuille.