Nieuws/Financieel
394791
Financieel

'Steady resultaten Sligro'

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten die Sligro donderdag naar buiten bracht zijn volgens kenners van ING weinig verrassend. ,,Steady" zo bestempelde analist Matthias Maenhaut van ING de resultaten van het groothandels- en supermarktbedrijf.

De omzetgroei van 6,3 procent op jaarbasis tot 1,4 miljard euro lag in lijn der verwachtingen. En ook het bedrijfsresultaat van 66 miljoen euro lag nabij de gemiddelde verwachting van analisten. De autonome omzetgroei viel volgens ING wel iets lager uit dan waar rekening mee werd gehouden.

Hoewel Sligro zelf geen prognoses afgaf, ligt de onderneming volgens Maenhaut op koers om aan de gemiddelde verwachtingen voor heel 2016 te voldoen.

Nederlandse horeca

Volgens Joost van Beek van Theodoor Gilissen profiteert Sligro duidelijk van de aantrekkende bestedingen in de Nederlandse horeca. De investeringen die het bedrijf nu doet in België zullen zich volgens de analist de komende jaren terugbetalen. Van Beek verwacht de taxaties voor heel 2016 iets te moeten verlagen, maar ook dat de investeringen uiteindelijk zullen leiden tot een sterkere groei.

Door het hogere dividend dat in het vooruitzicht wordt gesteld en de solide financiële positie behoudt Sligro bij Theodoor Gilissen het advies aanbevolen. ING handhaafde het hold-advies met een koersdoel van 36 euro. Het aandeel Sligro stond aan het einde van de ochtend uur 1 procent lager op 34,65 euro in een licht lagere MidKap.