Nieuws/Financieel
394844
Financieel

Fusie Ahold en Delhaize nagenoeg rond

ZAANDAM (AFN) - Supermarktbedrijven Ahold en Delhaize verwachten hun eerder aangekondigde fusie zaterdag af te ronden. Daarvoor is volgens Ahold nog wel de goedkeuring nodig van de Amerikaanse toezichthouder FTC, zo werd donderdag bekendgemaakt.

Vorige week maakten Ahold en Delhaize nog bekend in totaal 86 Amerikaanse supermarkten te verkopen, om zo groen licht te krijgen voor hun voorgenomen fusie.

De megafusie tussen Albert Heijn-eigenaar Ahold en het Belgische Delhaize werd eind juni vorig jaar aangekondigd. Door de samensmelting ontstaat een bedrijf met ruim 6500 winkels in Europa en de Verenigde Staten, waar circa 375.000 medewerkers meer dan 50 miljoen klanten bedienen.

Aandeel

Volgens Ahold zal het aandeel Ahold Delhaize vanaf maandag 25 juli op Euronext Amsterdam en Brussel worden verhandeld.

Delhaize meldde donderdag dat de omzet vorig kwartaal met 4,3 procent is gegroeid, gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten. Belgische supermarkten die langer dan een jaar open zijn verkochten ruim 2 procent meer dan in het tweede kwartaal van 2015, in de VS stegen de vergelijkbare verkopen met bijna 3 procent. Het bedrijf zag de operationele winst met 12 procent stijgen naar 247 miljoen euro.