Nieuws/Financieel
394868
Financieel

Nikkei kleurt weer groen

TOKIO (AFN) - Na een dip van welgeteld één dag is de beurs in Tokio donderdag weer met winst de handel uitgegaan. Beleggers waren positief gestemd na mededelingen over meer steunmaatregelen voor de economie. De dalende yen gaf steun aan de koersen van met name exporterende bedrijven.

De Nikkei-index sloot met een winst van 0,8 procent op 16.810,22 punten. De Japanse regering overweegt volgens Japanse media 20 biljoen yen (169 miljard euro) in de markt te pompen. Dat is bijna het dubbele van een eerder plan. Hiermee moeten onder meer de effecten van een brexit worden gecounterd. Nintendo zag zijn beurswaarde met licht stijgen na de sterkste daling in vijf jaar op woensdag. Sinds de lancering van Pokemon Go is de beurswaarde van het bedrijf praktisch verdubbeld.

Elders in het Verre Oosten kleurden de koersborden overwegend groen. De All Ordinaries in Sydney won 0,4 procent. De Hang Seng in Hongkong stond tussentijds 1 procent hoger en in Shanghai werd tussentijds een winst van 0,6 procent gemeten. De Kospi-index in Seoul viel buiten de boot met een min van 0,2 procent.