Nieuws/Financieel
394909
Financieel

Intel verliest na cijferpublicatie

Santa Clara - De woensdag nabeurs gepubliceerde kwartaalcijfers van chipproducent Intel kregen een slechte ontvangst. Weliswaar kwam de winst hoger uit dan analisten hadden voorzien, maar de omzet viel tegen.

Bij een 3% hogere omzet van $13,5 miljard zakte de winst per aandeel met 5% naar $0,59. Analisten voorzagen een omzet van $13,6 miljard en een winst per aandeel van $0,53.

Intel ziet zich geconfronteerd met een dalende verkoop van chips voor PC’s, maar compenseert dit met groei bij datacentra en internet of things.

Volgens analisten is de kans groot dat Intel chips voor Apple’s iPhone 7 gaan leveren, welke telefoon in september op de markt komt. Nu is Qualcomm nog de belangrijkste leverancier van chips voor iPhones. Intels mobiele tak zou door het contract een stevige impuls krijgen.

Na de cijferpublicatie zakte de koers van Intel met 3%. Eerder vandaag verraste ASML, dat Intel als klant heeft, nog positief. Analisten waren zowel over de kwartaalresultaten als de afgegeven prognoses te spreken.