Nieuws/Financieel
394910
Financieel

Microsoft blinkt uit op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag eensgezind hoger gesloten. De graadmeters op Wall Street kregen steun van meevallende cijfers van onder meer Microsoft en Morgan Stanley. Vooral Microsoft kreeg daarbij de handen van beleggers op elkaar.

De leidende Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,2 procent in de plus op 18.595,03 punten. Daarmee ging de index voor de negende dag op rij met winst de handel uit. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent naar 2173,02 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 1,1 procent, tot 5089,93 punten.

Microsoft zag zijn beurswaarde ruim 5 procent stijgen. Het technologiebedrijf boog het verlies van een jaar eerder om in winst. Dat kwam mede door zijn nieuwe strategie, met meer focus op aangeboden software via internet. De winst van het concern viel ook hoger uit dan waar analisten door de bank genomen vanuit gingen.

Financieel

Morgan Stanley won 2,1 procent. De bank zag de winst in het afgelopen kwartaal dalen, maar presteerde wel beter dan verwacht.

Herbalife won 0,7 procent. Investeerder Bill Ackman blijft volgens ingewijden overtuigd van zijn 'gok' tegen het bedrijf. De topman van investeringsfonds Pershing Square gaat er al jaren van uit dat de maker van dieetproducten uiteindelijk te gronde zal gaan wegens fraude en heeft daar een miljard dollar op ingezet.

Luchtvaart

Ook luchtvaartondernemingen wisten in New York de aandacht op zich gericht. De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa sneed in zijn verwachtingen voor 2016. Daarop doken de koersen van onder meer Delta Air Lines (min 0,8 procent), Southwest Airlines (min 1,6 procent) en American Airlines (min 0,3 procent) in het rood.

Oliedienstverlener Halliburton (min 1,6 procent) publiceerde ook resultaten. Er werd afgelopen kwartaal een miljardenverlies geleden vanwege de betaling die Halliburton moest doen aan Baker Hughes voor het afblazen van een voorgenomen fusie. Toch waren de resultaten boven verwachting.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,7 procent tot 44,94 dollar. Brent won 0,7 procent tot 46,99 dollar per vat. De euro noteerde bij de slotbel in New York 1,1015 dollar, tegen 1,1006 dollar bij het Europese slot.