Nieuws/Financieel
394927
Financieel

Value8 onderzoekt verkoop Kersten

ROERMOND (AFN) - Investeerder Value8 onderzoekt de mogelijkheid om dochter Kersten te verkopen. Het heeft daarvoor een externe adviseur ingeschakeld, zo werd woensdag bekendgemaakt.

De in Roermond gevestigde onderneming die hulpmiddelen verstrekt en onderhoudt voor mensen met een beperking heeft het al langere tijd moeilijk. En hoewel de resultaten dit jaar ,,conform begroting" zijn, wordt volgens Value8 niet voldaan aan de door Kersten met de bank overeengekomen convenanten.

Value8 geeft een belang van 85 procent in Kersten Healthcare dat op zijn beurt 80 procent houdt van de aandelen Kersten Next, het operationele onderdeel. Overigens is op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over de overname van de resterende 20 procent van de stukken. Onderdeel van dat akkoord is de omzetting van aandeelhoudersleningen van Kersten Healthcare en minderheidsaandeelhouders in preferent aandelenkapitaal. Daarmee wordt het eigen vermogen met 3 tot 4 miljoen euro versterkt.

Investeringen

Overigens staat niet vast dat Kersten daadwerkelijk verkocht zal worden. Value8 gaf aan bereid te zijn aanvullende investeringen te doen. Ook wordt ook de mogelijkheid van een co-investeerder onderzocht.

Frans Mulder werd benoemd tot de nieuwe topman van de Value8-dochter. Hij neemt de plaats in van Henri Spape die ongeveer tien maanden bij Kersten actief is geweest. Mulder wordt volgens de verklaring beloond voor zijn goede werk bij de onderneming.