Nieuws/Financieel
394945
Financieel

Unibail-Rodamco ziet huurinkomsten toenemen

PARIJS (AFN) - Unibail-Rodamco heeft een sterk eerste halfjaar achter de rug. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf gaf woensdag aan dat de huurinkomsten in de eerste zes maanden van het jaar fors zijn toegenomen. Daarbij is het positief gestemd over de winst die het in heel 2016 zal behalen.

Unibail zag de huuropbrengsten in de verslagperiode met 7,7 procent aandikken tot 781 miljoen euro. De vergelijkbare opbrengsten lagen daarmee 2,5 procent hoger. Vooral in winkelcentra in Frankrijk, Centraal Europa en in Scandinavië gingen de huurinkomsten omhoog. In Nederland daalden de opbrengsten met ruim 8 procent tot 31 miljoen euro.

Bij de kantorentak daalden de opbrengsten voor Unibail een fractie. De divisie Convention & Exhibition liet een min van krap 10 procent noteren.

Het bedrijf gaf aan dat de verwachting voor wat betreft de terugkerende winst per aandeel over 2016 aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte zal uitkomen. In februari gaf Unibail aan een winst van 11 tot 11,20 euro per aandeel te voorzien.