Nieuws/Financieel
394966
Financieel

Nog te weinig Duitse steun voor beurzenfusie

FRANKFURT (AFN) - Beursuitbater Deutsche Börse heeft nog niet voldoende aandeelhouders enthousiast weten te krijgen voor de fusie met de Britse branchegenoot London Stock Exchange (LSE). Slechts 55,5 procent van de aandeelhouders heeft zijn stukken aangemeld en is daarmee akkoord met de plannen. Om de fusie door te laten gaan is echter de steun van 60 procent van de aandeelhouders vereist.

De twee beursbedrijven bereikten in maart overeenstemming over een fusie, waarbij aandeelhouders van Deutsche Börse 54,4 procent van de aandelen in het nieuwe bedrijf krijgen en de huidige aandeelhouders van LSE de rest. Het nieuwe fusiebedrijf krijgt hoofdkantoren in Frankfurt en Londen en een bestuur waarin beide bedrijven evenredig worden vertegenwoordigd.

Eerder stemden de aandeelhouders van LSE vrijwel unaniem in met de fusie. Aandeelhouders van Deutsche Börse hebben tot 26 juli de tijd om de stukken aan te melden.

Overigens kan de brexit nog wel voor problemen zorgen. De Duitse autoriteiten zouden bezwaar kunnen maken omdat een deel van de activiteiten daardoor buiten de EU komt. Sowieso moeten toezichthouders nog instemmen met de plannen.