Nieuws/Financieel
395012
Financieel

Winst Morgan Stanley daalt minder dan gedacht

NEW YORK (AFN) - Morgan Stanley heeft zijn winst in de afgelopen drie maanden zien dalen. De winst van de Amerikaanse bank liep wel minder terug dan waar analisten op hadden gerekend, zo bleek woensdag uit de tweedekwartaalcijfers van het concern.

De winst viel 14 procent lager uit dan vorig jaar op een kleine 1,6 miljard dollar, of 0,75 dollar per aandeel. Gemiddeld werd gerekend op een winst van 0,60 dollar per aandeel.

De onderneming had vooral last van teruglopende inkomsten uit de aandelenhandel. De opbrengsten uit die belangrijke tak vielen ten opzichte van een jaar eerder terug van 2,3 miljard naar 2,1 miljard dollar. Dat werd deels opgevangen door kostenbesparingen en goede prestaties van de divisie die overnames begeleidt. De totale omzet zakte met 9 procent naar 8,9 miljard dollar.

Toestemming

De bank verloor sinds begin dit jaar 11 procent van zijn beurswaarde. Van de zes grote Amerikaanse banken moest alleen Morgan Stanley vorige maand zijn kapitaalplan herzien om toestemming van de autoriteiten te krijgen voor een dividendverhoging.

Morgan Stanley presenteerde deze periode als laatste van de grote zes zijn kwartaalcijfers. Goldman Sachs zag zijn winst met 74 procent stijgen. Van JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America en Wells Fargo kon alleen die laatste de verwachtingen niet overtreffen, maar stelde ook niet teleur.