Nieuws/Financieel
395095
Financieel

'Unilever begeeft zich op nieuwe markt'

AMSTERDAM (AFN) - Met de overname van de Amerikaanse scheermesjesverkoper Dollar Shave Club begeeft Unilever zich op een voor het bedrijf nieuwe markt. Analisten van ING zijn positief over de deal en wijzen erop dat Unilever een merk in handen krijgt dat zijn producten via internet direct aan consumenten slijt.

Dollar Shave Club heeft door de eigen marketing goede banden met zijn klanten. Dit biedt volgens de bank een voordeel ten opzichte van merken wiens waren alleen in de supermarkt of drogist te vinden zijn. Het bedrijf begon in 2012 met het aanbieden van scheermesjes, maar heeft zijn assortiment inmiddels uitgebreid naar andere verzorgingsproducten voor mannen.

Hoeveel het Brits-Nederlandse was- en levensmiddelenconcern betaalt voor Dollar Shave Club is niet naar buiten gebracht. Naar verluidt gaat het echter om een deal ter waarde van zeker 1 miljard dollar, aldus ING.

De bank handhaaft zijn buy-advies voor Unilever, met een koersdoel van 47 euro. Het aandeel stond woensdag na een klein uur handelen 0,8 procent hoger op 41,92 euro.