Nieuws/Financieel
395121
Financieel

Nikkei doet stapje terug na winstreeks

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio is woensdag met een kleine min gesloten, na de opvallende winstreeks van de afgelopen tijd. Het aandeel Nintendo ging fors omlaag na de zeer sterke koersstijgingen eerder dankzij het ongekende succes van de nieuwe mobiele game Pokemon Go.

De Nikkei zakte 0,3 procent tot 16.681,89 punten na een winstreeks van meer dan een week. Nintendo verloor 12,6 procent en was daarmee een van de grootste dalers op de Japanse beurs. Pokemon Go zou woensdag in Japan worden uitgebracht, maar dit wordt naar verluidt uitgesteld uit angst dat de servers plat gaan door de enorme hype.

McDonald's Holding Japan steeg juist bijna 10 procent. De fastfoodketen zou een sponsorcontract hebben gesloten voor Pokemon Go, waarbij meer dan 3000 vestigingen van McDonald's in Japan belangrijke locaties worden voor spelers.

De beurzen elders in Azië gingen overwegend omhoog. De All Ordinaries in Sydney klom 0,6 procent en de Hang Seng in Hongkong noteerde 1 procent in de plus. De Kospi in Seoul eindigde licht in het rood.