Nieuws/Financieel
397548
Financieel

Nikkei gaat opnieuw omlaag

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio is vrijdag opnieuw met verlies gesloten, waarmee de Japanse aandelenmarkt alweer de vierde verliesdag op rij in de boeken zette. Ook elders in de regio waren de koersenborden overwegend roodgekleurd. Beleggers in Azië keken vooral uit naar het Amerikaanse banencijfer dat vrijdag wordt gepubliceerd.

De Nikkei-index eindigde 1,1 procent lager op 15.106,98 punten. De Japanse yen bleef nagenoeg onveranderd na de opmars van de afgelopen dagen. Beleggers in Tokio verwerkten onder meer cijfers over de Japanse handels- en betalingsbalans. Ook kwamen er cijfers over de lonen in Japan.

Bij de bedrijven in Tokio kon onder meer computerspelletjesmaker Nintendo (plus 9 procent) op aandacht rekenen. De nieuwe gratis mobiele app Pokemon Go is een succes in de Verenigde Staten en Australië. Het is het meest gedownloade spelletje.

De beurzen in Shanghai en Hongkong lieten koersverliezen optekenen tot 0,9 procent. De All Ordinaries in Sydney steeg 0,1 procent en de Kospi in Seoul ging 0,6 procent omlaag.