Nieuws/Financieel
398463
Financieel

AFM: fraude met boilerrooms

AMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt beleggers voor zes malafide handelsbedrijven. Het gaat om zogeheten boilerrooms, bedrijfjes die potentiële beleggers telefonisch benaderen en waardeloze of niet bestaande aandelen proberen aan te smeren.

De AFM trekt geregeld aan de bel over nieuwe boilerrooms. Volgens de toezichthouder zetten ze beleggers onder grote druk om geld naar het buitenland over te maken. Vaak gebruiken ze een betrouwbaar ogende website of namen die sterk lijken op die van een bekende financiële organisatie.

De afgelopen drie maanden heeft de AFM 565 Nederlanders gewaarschuwd omdat hun naam voorkwam om een bellijst van een boilerroom. Er circuleren verschillende van zulke lijsten. De lijsten worden door verschillende boilerrooms gebruikt, waardoor mensen het risico lopen door meerdere fraudeurs te worden benaderd.

De zes partijen waar de AFM voor waarschuwt zijn Osaka Financial, Russel and Partners Trust Financial Management, Fuji Credit Asset Management, World Capital Advisors en Lawton & Yeung Group.