Nieuws/Financieel
398606
Financieel

'Boete zorgt voor druk op Binck'

AMSTERDAM (AFN) - De boete van 750.000 euro die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft opgelegd aan BinckBank, voor niet duidelijke en misleidende reclame voor dochterbedrijf Alex Vermogensbeheer, komt niet als een verrassing. Dat constateert KBC Securities maandag in een reactie. Wel is het een tegenslag voor de onlinebroker, aangezien de druk om klanten van Alex te compenseren nu toeneemt.

Volgens KBC is het totaalbedrag van de claims momenteel zo'n 4 miljoen euro. Maar dat is exclusief klanten die nog geen juridische procedures zijn begonnen. BinckBank had overigens al een voorziening genomen voor de boete en overweegt beroep.

KBC verlaagde maandag zijn koersdoel voor BinckBank naar 6,50 euro en handhaafde het accumulate-advies.

Duidelijkheid

ING wees er op dat de AFM in oktober vorig jaar al aangaf de zaak onder de loep te nemen. ,,Nu is er duidelijkheid en wij denken dat het de positie van de klanten versterkt'', aldus de bank. Ook ING wees op het totaalbedrag van circa 4 miljoen euro en wist daarbij te melden dat een meerderheid van de zaken is voorgelegd aan het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

ING hanteert een hold-advies met een koersdoel van 7 euro voor BinckBank, dat rond 09.56 uur 1,9 procent lager koerste op 4,52 euro.