Nieuws/Financieel
400802
Financieel

AF-KLM ziet nadelig effect brexit op vraag

Alexandre de Juniac

Alexandre de Juniac

PARIJS (AFN) - Het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie zal op termijn ook de vraag naar vliegreizen van en naar dat land drukken. Dat heeft scheidend topman Alexandre de Juniac van Air France-KLM dinsdag gezegd tegen persbureau Bloomberg.

Alexandre de Juniac

Alexandre de Juniac

Van een daling van de vraag bij Britse passagiers is volgens De Juniac nu nog geen sprake. Maar de onzekerheid die de keuze voor een brexit teweegbrengt en de harde val van het Britse pond kunnen op termijn niet zonder gevolgen blijven, aldus de topman, die volgende week het roer bij de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep overdraagt aan zijn opvolger Jean-Marc Janaillac.

De Brits-Spaanse concurrent IAG, het moederbedrijf van onder meer British Airways, waarschuwde eind vorige week al voor nadelige gevolgen van de keuze van de Britse bevolking voor een vertrek uit de EU. Het bedrijf liet weten dat de eerder uitgesproken winstverwachting daardoor niet langer haalbaar lijkt. Ook de prijsvechters easyJet en Ryanair gaven al aan weinig goeds te verwachten van de nasleep van het brexit-referendum.