Nieuws/Financieel
400856
Financieel

TomTom samen met Peugeot in wagenparkbeheer

PEUGEOT 3008

PEUGEOT 3008

AMSTERDAM (AFN) - TomTom heeft een overeenkomst gesloten met PSA Peugeot Citroën over samenwerking op het gebied van wagenparkbeheer. Dat maakte de navigatiespecialist dinsdag bekend, zonder financiële details te vermelden.

PEUGEOT 3008

PEUGEOT 3008

Bedrijfswagens van de merken Peugeot, Citroën en DS worden aangesloten op het webfleet-systeem van TomTom. Dat helpt bedrijven hun wagenpark efficiënter te benutten. De dienst komt volgend kwartaal beschikbaar in Nederland, België, Frankrijk en Spanje.

Het is de eerste samenwerkingovereenkomst die TomTom sluit met een autofabrikant op het gebied van wagenparkbeheer. Dat is een snelgroeiende markt die het bedrijf helpt de teruglopende inkomsten uit de verkoop van navigatiekastjes te compenseren.

Ook kondigde het bedrijf een samenwerking aan met Senswhere, leverancier van technologie voor indoor plaatsbepaling. De samenwerking maakt het mogelijk om locatiegebonden diensten binnenshuis te brengen. Concreet betekent dit dat locaties als grote ondernemingen, winkelcentra en ziekenhuizen indoor routeplanning kunnen inpassen in hun dagelijkse bedrijfsvoering.