Nieuws/Financieel
400872
Financieel

ING bejubelt Peugeot-deal TomTom

Iran Khodro Peugeot Pars

Iran Khodro Peugeot Pars

AMSTERDAM (AFN) - De deal met Peugeot die TomTom heeft gesloten is volgens ING ,,sterk positief'' nieuws van de navigatiedienstverlener. De bank wees er dinsdag op dat het gaat om het eerste grote wagenparkbeheercontract met een autofabrikant. Ook haalt TomTom met het nieuwe contract de banden met PSA, het moederbedrijf van Peugeot en Citroën, aan en zwelt het klantenbestand aan.

Iran Khodro Peugeot Pars

Iran Khodro Peugeot Pars

ING stelde bij gebrek aan details over de opdracht geen concrete berekeningen te kunnen maken, maar zei wel dat het gaat om een ,,potentieel materiële plus'' voor TomTom. De koers van de navigatiedienstverlener is dit jaar met bijna 42 procent gedaald ,,hetgeen we niet kunnen verklaren aan de hand van de brexit''. Sinds afgelopen donderdag is de koers 15 procent gedaald. ,,Dat lijkt ons schromelijk overdreven. De markt lijkt geen oog te hebben voor de winst die in het orderboek zit opgesloten, maar juist te focussen op de vooruit te betalen kosten''.

ING hanteert een koopadvies met een koersdoel van 15,50 euro voor TomTom, dat om 09.51 uur 4,4 procent steeg tot 7 euro.

 

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd